Тази нощ Григор Димитров ще играе на полуфинал в един от най-големите и престижни турнири в елита на тениса - "Индиън Уелс", част от серията Мастърс 1000.

Негов съперник е британецът Камерън Нори, а двубоят ще започне не преди 23:30 часа наше време.

Това е втори полуфинал за Григор тази година - предишният бе преди седмица в Сан Диего, където той отстъпи пред Каспер Рууд.

Димитров не е печелил турнир от 2017 г. За последно бе финалист в началото на 2018 г., когато в спора за титлата в Ротердам загуби от Роджър Федерер.

Последният полуфинал на най-добрия ни тенисист в Мастърс 1000 бе в Париж през 2019 г. Той има титла в надпревара от веригата - в Синсинати през 2017 г.

Димитров и Нори са излизали на корта един срещу друг веднъж - по-рано тази година в Маями и бъдещата първа ракета на Великобритания спечели със 7:5, 7:5.

Григор записа четири победи в Индиън Уелс, все срещу силни и неудобни за него противници. Впечатляващи са последните две - над Даниил Медведев и Хуберт Хуркач, постигнати с обрати.

И двата полуфинала са изненадващи, като вторият е дори още по-неочакван, предвид факта, че на четвъртфинали бяха спрени Стефанос Циципас и Александър Зверев.

Гъркът игра под възможностите си срещу Николоз Басилашвили и бе сразен от напористия и поемащ много рискове грузинец - 4:6, 6:2, 4:6.

Американецът Тайлър Фриц (горе) пък огорчи олимпийския шампион Александър Зверев - 4:6, 6:3, 7:6(3). В третия сет германецът изпусна два мачбола, той водеше с 3:0 и 5:2, а при 5:3 сервираше за мача. Записа две двойни грешки в гейма, допусна брейк и двубоят стигна до тайбрек, в който Фриц успя да се наложи.

Тази нощ Николоз Басилашвили и Тайлър Фриц ще излъчат другия финалист. И двамата за първи път са на полуфинал от Мастърс 1000. А и четиримата полуфиналисти са извън топ 20 на световната ранглиста. Григор е 28-и, Нори - 26-и, позицията на грузинеца е под номер 36, а на представителя на домакините - №39.