Румен Радев и министрите му докараха България до толкова трагично положение, че вече само Господ може да спаси хората. Това заяви бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежи от партията в Бесарбовския манастир. 

"Служебният кабинет е изтеглил трети дълг! Първо изтеглиха 300 милиона, след това два пъти по 500 милиона. Държавните ценни книжа, които заложиха вчера, са на 0,53% лихва. Когато ние теглихме дълг в началото на годината, той беше с отрицателна лихва. Това показва на международните пазари, че дори българският финансов пазар няма доверие на това провалено управление. От - 0,7% при нас до 0,53% лихва при Радев означава, че младите българи ще трябва да платят над 1,2% лихва", добави Борисов.

Според него финансовите и икономическите министри в двата служебни кабинета са се провалили напълно.

"Защо Асен Василев се смята за успешен финансов министър, когато лихвите му хвърчат нагоре и задължават българите?  Имам въпрос и към Кирил Петков - защо се тегли дълг през месец, нали имаше големи инвестиции и висока събираемост?!", попита председателят на ГЕРБ

И добави:

"При „лошия Бойко“ имаше нулева миграция, управлявахме COVID кризата успешно, строяха се пътища.  Пътят между Велико Търново и Русе строи ли се? Не! Докато не се върне ГЕРБ един метър няма да се построи."

Според Борисов Румен Радев се опитва да му вменява вина за собствените си грешки.

"Искам да изясня какво казах по повод на ваксините на "Пфайзер", за да не продължават спекулациите. На ампулите пише, че са годни до 30.09.2021 г. С решение на ЕК този срок е удължен до декември. Претенцията ми към Румен Радев и Стойчо Кацаров е, че нямаха смелостта да обяснят на хората, че има казус със срока на годност. Ваксините са безвредни, но дали са ефективни? Няма време това да бъде проучено. Да бяха казали навреме: отидете и се ваксинирайте, докато ваксините са в срок", каза бившият премиер.

Той разкритикува "тези хора", че въпреки смирението, което проявява към тях с предложението си да се обединят в борбата с коронавируса, те са заявили, че не ги интересува. 

"Румен Радев казал, че е видял с очите си какво е да даваш дежурства в пандемия, когато има нарастване на случаите. А какво говореше преди – че мафията плаши хората със статистики от пандемията.  Светът вече излезе от пандемията, а в България отново се говори за пълно затваряне. Молбата ми към българите е само да отидат и да се ваксинират!", каза още Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ