"Откровено казано бих предпочел за коалиционен партньор Маргарет Тачър, само че реалността не го позволява. Хората така са гласували".

Така депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров - Ицо Хазарта,  коментира в интервю за бТВ как се чувства в "коалиционната компания" на БСП.

Хазарта направил проучване - "в Холандия от десетилетия наред управляват само коалиции. Хората не дават властта на някой, а казват трябва да си говорите".

По думите му хората в България трябва да разберат, "че не е нужно да пребиеш този с различно мнение, може да го изслушаш първо".

Според него по време на преговорите от левицата са имали добри идеи за културата и образованието.

По повод спора в парламента за въвеждането на зелен сертификат за достъп до сградите на Народното събрание, Хазарта посочи:

"Личното ми мнение е, че трябва да има зелен сертификат за влизане в парламента, защото това е пример за всички останали".

А защо е влязъл в политиката?

"Защото всички казват не. Аз не съм направил нищо за моята страна и няма да се чувствам добре, ако не се опитам да променя това."

Страхува ли се че може да се превърне в политик от текстовете на песните си?

"Това би било истински кошмар. Разчитам единствено на съвестта и на близките си."

Каква цена ще плати за влизането си в политиката?

"Каквато и да е, ще я платя аз. Така че това няма никакво значение."

Хазарта коментира и темата със заплахите, които е получил, по думите му, за да не се присъединява към ПП.

"Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала", посочи.

Припомняме, че в деня на полагането на клетва на новия кабинет Петров каза от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение да не подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото ще загуби най-ценното, което има. 

"Спокоен съм за себе си. Имайте предвид, че в света, в който живеем има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство", каза Петров.

"Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала.Може би за себе си мога, но ако отговоря директно на този въпрос, това би ме поставило в много особена ситуация", посочи още той.

В изказването си пред НС Петров каза, че познава спонсорите и началниците на депутатите.

"Има си политически партии, те имат ръководства. Има хора, които дават задачи, други, които им помагат. В българската действителност това е нещо нормално. Друг е въпросът дали е нормално по принцип", каза Петров.

Той отказа поименно да назове кого има предвид.

Хазарта допълни, че е обявил своята мотивация да подкрепи „Продължаваме промяната“, но ако е искал да подаде сигнал в прокуратурата е щял да го направи.

През седмицата Петров коментира, че няма да съдейства на държавното обвинение, докато главен прокурор е Иван Гешев.

"Смятам, че ролята на главния прокурор е да защитава няколко български граждани, а не всички, както му е вменено по закон. Имам доста неща да кажа в подкрепа на това, но хората не се нуждаят от тях, защото го знаят и без мен", каза Хазарта.

Петров коментира и публикации в медиите относно неговото решение да не съдейства на разследването.

"Един ваш колега беше написал, че чалгата и рапа трябва да се махнат от политиката и завърши с "Така че, момченце, признай си". Беше интересно да видя как кореспондира това обръщение към непознат, който е баща на три деца, депутат… и да му викаш момченце. Мога да му отговаря, но като депутат трябва да имаш определени задръжки", каза Петров.