Броени дни остават до началото на новия тенис сезон. На 4 януари започва турнирът в Бризбайн, а след това е Откритото първенство на Австралия. През миналата година Гришо стигна до четвъртфинал на първата за годината надпревара от Големия шлем. Оттам тръгна и неговият възход. 

На прага на новата 2015-а треньорът Роджър Рашийд похвали своя възпитаник - двамата работят заедно точно една година.

"Когато започнахме работа в края на 2013 г., аз поставих ясна схема пред Григор, която да следва. Трябва да призная, че той изпълни всичко. Работи здраво, а това му даде и увереност. След това дойдоха уменията и спокойствието, а всичко това му помогна да постигне добри резултати", коментира Рашийд пред издания в Австралия.

"Той достигна до втората седмица на "Аустрелиън оупън", игра страхотно срещу Надал, след това победи в три сета местния фаворит Анди Мъри на "Уимбълдън". Което показва, че обича голямата сцена. Тези моменти са много показателни, защото демонстрират докъде се простират възможностите на един спортист. Някои стигат до тези мачове и не могат да направят един правилен удар. Григор обаче е уверен и спокоен", казва Рашийд.

"Той вече вярва, че е тенисист, който винаги трябва да стига до заключителните мачове на турнирите. Продължаваме да работим здраво, както върху физическата подготовка, така и върху психологическата. Подлагам го на доста екстремен режим на корта, а и извън него. Той приема всичко добре, което ще даде положителни резултати. Григор е наясно, че всеки ден, всяка тренировка, ще бъде тест и това му харесва", казва още наставникът на Димитров.