Днешният ден премина под знака на трусовете от края на вчерашния с изтеклия запис на Христо Иванов и оттеглянето на “Има такъв народ” от преговорите за ново правителство.

Отзиви - колкото искаш, но сякаш още вчера чухме всичко.

"БСП следва да изпълни мандата в съответствие с Конституцията и тълкувателното решение на КС."

Това беше единственият коментар на президента Румен Радев.

"Сега всички ще се втурнат да предлагат, настояват, да тълкуват, да плашат с протести, "с кръв". Искам да съм ясна. Няма да позволим никой да ни поставя условия, да ни изнудва или заплашва”, реагира Корнелия Нинова.

Ако се отива към избори, този път ни трябва парламентарно мнозинство, при което да не си задаваме въпроси дали ще има подкрепа за антикорупционни закони без компромиси, за прозрачно разходване на публичните и общински средства в полза на хората, за политики за народа, а не за избрани фирми.

Това написа премиерът в оставка Кирил Петков във Фейсбук.

На военния фронт - нищо ново, освен че Русия май почна да нарушава подписаното спорамузение с Турция и да обстрелва Одеса. Тя отрича, но Украйна казва, че две ракети днес са уцелили обекти на пристанището в града.

На тръгване за Африка руският външен министър Сергей Лавров провидя опити на Запада  направи от Черна гора и Северна Македония инструменти в антируската игра. 

А САЩ обмислят да дадат на Украйна дори изстебители (Володимир Зеленски благодари днес за предоставените досега оръжия), но високопоставен представител на Вашингтон обясни, че това няма да стане лесно.