Спекулациите на Кирил Петков със заплахата от страна на Русия е нищо повече от демонстрация на политическа агония. Това обяви Мария Захарова на сайта на руското външно министерство като реакция на интервю на родния премиер в оставка, в което той обвинява Москва в намеса във вътрешните дела на България. Тя още пожела на българския народ "прагматично управление", което да не слугува на западните партньори, а на руските, пардон - на националните.

Донецк, Луганск, Херсон, Запорожие - това е само началото. Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и "да я заличи напълно от картата на света". Това съобщи постоянната представителка на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд. Тя настоява, че руснаците не са се отказали от плановете си "да организират фалшиви референдуми или да издадат укази за присъединяване към Русия".

В контекста на руската агресия, темата за новите 8 изтребители Ф-16 отново влезе в дневния ред на България. Министърът на отбраната в оставка Драгомир Заков репликира във Фейсбук Корнелия Нинова, която по-рано бе заявила, че едва на 28 юли е разбрала за идеята да се закупят нови бойни самолети. Заков изведе хронология на събитията, от която се разбира, че още преди година тогавашният служебен кабинет е изпратил запитване за покупка на летателните апарати. "Отново ще призова българските политици: Долу ръцете от Българската армия!", добави още той.

Нацисти, фашисти... а вече и тапети за детски стаи - това са враговете на Русия. Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин разпореди да се разследва западна верига магазини за строителни материали след сигнал на "загрижени жители на Москва". Тя предлагала тапети за детски стаи с географски карти, на които Крим бил изобразен част от Украйна. Володин предположи, че зад този продукт може да стои дългата ръка на НАТО.

Илон Мъск заведе насрещен иск срещу "Туитър", само две седмици след като собствениците обявиха, че ще го съдят. Милиардерът се оттегли от договорената сделка за купуване на социалната мрежа на стойност 44 млрд. долара, като по думите му отсрещната страна е нарушила първоначално споразумение. Съдия от специализиран съд в щата Делауеър ще трябва да определи, дали Мъск може да се откаже от споразумението за придобиване на социалната мрежа, което предвижда обезщетение от 1 милиард долара в случай на отказ.