Радев има мъжки комплекс към жената, която го направи президент. Тази психологическа атака по адрес на държавния глава отправи днес Корнелия Нинова. Според нея президентът е амбициран не само да унищожи своите "създатели", но и собствените си отрочета - "Продължаваме промяната", тъй като иска да се възцари хаос в страната.

Въпреки разлома в отношенията между БСП и "еманципираните" представители на левицата, които бяха включени в служебния кабинет, социалистите не възнамеряват да ги наказват. Поне засега.

Президентът Радев бе разкритикуван и от друг член на предходното правителство - Александър Николов. Бившият енергиен министър осъди твърденията на служебния кабинет, че няма достатъчно газ и призова държавният глава да не се доверява на хора с нисък експертен капацитет и още по-нисък морал. 

Русия продължи и днес бомбардировките срещу украински градове - в частност Запорожие, Суми, Харков и Николаев. Според Зеленски Кремъл струпва войски в Южна Украйна и планира контраофанзива.

Китай продължава и днес да беснее след визитата на Пелоси в Тайван - ракети бяха изстреляни край острова в рамките на военни учения, които комунистическата страна провежда на километри от територията. Тайпе днес отмени гражданските полети, но все още не е ясно какви ще бъдат последиците от военните учения за доставките на процесори и други стоки, от които се нуждаят световните индустрии.