Специалните руски операции в Украйна и Москва продължават и днес, след като руски военни и шпиони си организираха престрелка в кафене в Херсон. Трима от окупаторите са убити, а двама - ранени от своите.

Опасно е и за руснаци в Москва - председателят на съвета на директорите на "Лукойл" Равил Маганов е паднал от прозореца на болница, предадоха руските държавни медии. Компанията бе сред малкото, заявили твърда позиция срещу войната в Украйна. А Маганов не е първият, а поредният олигарх в страната, станал жертва на "самоубийство".

Ден преди началото на предизборната кампания у нас излязоха нови социологически данни, сочещи вече известното - "Продължаваме промяната" губят подкрепа, ГЕРБ растат, а "Има такъв народ" се опитват да издрапат до бариерата от 4% за влизане в парламента. Има и други неприятни изненади.

Багер застана срещу паметник на културата в Пловдив - поредния от изгорените Тютюневи складове в града на тепетата днес. Това бе една от най-красивите сгради, пострадали при пожар, за който бе осъден бездомник. Служебния министър на културата Велислав Минеков се опитва да спре събарянето.

Президентът Румен Радев пък подходи творчески към енергийната криза у нас - едновременно търси газ и петрол в Обединените арабски емирства, и мечтае България да е лидер в производството на зелен водород. Разбира се, подобна политика въобще не е сред задълженията на държавния глава.