2015-а стартира успешно за най-добрия спортист на България за миналата година Григор Димитров. Тенисистът грабна първа победа за новия сезон на турнира в Бризбейн (Австралия), след като с партньора му на двойки Танаси Кокинакис (Австралия) надвиха силния тандем Жереми Шарди (Франция) и Лукаш Кубот (Полша) с 2:1 сета (6:3, 3:6, 10:8).

След равностойна игра и размяна на сетове се стигна до шампионски тайбрек. В него българо-австралийското дуо допусна изоставане от 2:6 точки. Постепенно пасивът бе стопен, благодарение на няколко невероятни отигравания на Григор на мрежата, а победната точка бе закована от 18-годишния Кокинакис за радост на местната публика. 

Утре спорът между Димитров и Жерами Шарди продължава, като двамата ще се изправят един срещу друг във втория кръг на турнира на сингъл. Познават се отлично, тъй като няколко години са тренирали заедно в прочутата академия на Патрик Муратоглу в Париж. Изиграли са и два официални мача - през 2011 г. на „Ролан Гарос” французинът печели с 3:0 сета, а година по-късно Гришо взима реванш с 3:2 на Откритото първенство на Австралия.  

27-годишният Шарди е номер 31 в световната ранглиста и на старта на надпреварата победи Андрей Голубьов (Казахстан), докато Димитров почиваше в първи кръг.

Мачът помежду им е в сряда (7 януари) и е трети в програмата на централния корт "Пат Рафтър Арена". Очаква да започне около 6:30 часа българско време.