След 11 години и редица необяснени и до днес забавяния, интерконекторната газова връзка между Гърция и България започна своята търговска експлоатация. По нея страната ни ще получава 1 млрд. куб. метра газ от Азербайджан, който е много по-евтин от всички алтернативи и ще направи България още по-конкурентна.

Украинският град Лиман в Донецка област е вече освободен от войските на окупатора. Това съобщи Министерството на отбраната на Украйна. Знамето на Украйна се вее над града.

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за м. октомври в размер на 233,36 лв./MWh, без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС, съобщиха от Комисията. За предходния месец септември утвърдената от регулатора цена беше 353,21 лв./MWh, което означава, че цената на природния газ за м. октомври е по-ниска с близо 34%.

"Газпром" напълно преустанови доставките за деня за италианската "Ени". Нямало как да се транспортира природен газ през Австрия.

Днес бе ден за размисъл. Съгласно Изборния кодекс (ИК) от 00:00 часа на 1 октомври до приключването на изборния ден в 20:00 часа на 2 октомври се забранява предизборната агитация. Според Изборния кодекс нарушителите на тази забрана подлежат на санкции.