"България трябва да се отървем от всички укро-орки, вкл. жени и деца като направим животът им в България невъзможен!" (Правописът е запазен - б.р.)

Това пише симпатизантка на ПП "Възраждане" в официалната група на партията в Telegram, сигнализира ни наш читател. 

Проверката пък изиска запознаване с групата отблизо. В Telegram "Възраждане" има скучен официален канал, в който споделя изказванията на депутатите си и най-вече на лидера Костадин Костадинов, но и далеч по-любопитна група с над 1800 членове.

Едва ли някой има съмнение, че "Възраждане" е проруска партия. И все пак, Костадинов доскоро бе много внимателен - като изтъкваше, че е против и САЩ, и Русия, и се интересува само от интересите на България.

Разбира се, от тогава насам заплаши правителството с война, обеща да върне трудовите лагери, и почти нарече вицепрезидентката на САЩ "животно". 

Тези му изказвания обаче не могат да стъпят и на малкия пръст на постовете на симпатизантите му.

"Помнете! Това не са бежанци! Това са терористи със задача, вкл и жените, а какво ще излезе от тези деца е ясно от хилядите кадри в нета и от укро-нацистите, израстнали след ВСВ!"

Думите на симпатизантката на "Възраждане" изключително напомнят тези на рускинята, чийто разговор със съпруга й - един от руските окупатори в Украйна - бе публикуван от Радио "Свобода" преди дни. Въпросната жена обясни на съпруга си как иска да изрязва "петолъчки на гърбовете" на украинските деца, как би ги рязала, разстрелвала...

В поста се продължава с класическите путински опорки - как богатите украинци идвали със скъпите си коли и нахално упражнявали натиск върху "народ и правителство".

"Хохлите са тук със задача да завладяват отвътре, подобно на мюсюлманската "хиджра", пише фенката на Костадинов.

Хиджра всъщност е просто думата, с която се дефинира началото на мюсюлманския календар - означава "напускане", а именно напускането на град Мека и преместването в Медина на Мохамед и неговите последователи през 622 г. Но откъде ти обща култура...

Тя индиректно зове и за смъртта на украинските деца, като отбелязва:

"Оставим ли жените и децата им, много скоро ще се изправим пред украинския, наци-фашистки сценарий, който вместо да унищожи до крак и до семтка бандеровците след ВСВ, оставя жените и децата, доказано провинените мъже осъжда, но по-голямата част от тях оцеляват..."

Странно е как хора, които използват класическа нацистка реторика, наричат някой друг нацист.

А останалата част от групата на "Възраждане" не е по-различна. Комбинират се антиваксърство, език на омраза към малцинствата, "Америка ограби Близкия изток, следва Русия", възхваляват се други диктатори като Болсонаро, разпространява се обичайната пропутинска пропаганда, но и бисери като "Зеленски трябва да благодари на Путин, че му спаси живота".