Деветнадесетгодишен младеж помете паркирани коли в бургаския кв. "Лазур". Той е дал положителна проба за амфетамин, разказаха тази сутрин пред Нова тв пострадалите собственици.

Инцидентът е от късно вечерта в понеделник.

Тийнейджърът е навлязъл с висока скорост в завой и връхлетял паркираните коли. Те са толкова отместени, че това говори достатъчно за сериозна скорост.

Според очевидци младият мъж, който бил със свой приятел, е бил видимо неадекватен. Задържан е за 24 часа.

„Младежът обясни, че му е прилошало. Каза ми, че има книжка от година и половина. Той беше уплашен. Когато пристигнах на мястото, младият мъж каза да извикаме полиция, за да го тестват за алкохол и наркотици. Впоследствие се оказа, че е употребил”, коментира гражданин, чийто автомобил е засегнат.

От записи на охранителни камери се вижда как младежите от причинилата катастрофа кола многократно излизат, след което отново се връщат.

„Те постоянно отваряха вратите, вадеха нещо. Според мен трябваше да си стоят до автомобила”, каза още Георгиев, според когото е възможно да са укривали нещо.

Клуб Z припомня, че същото твърдят доста от свидетелите на катастрофата, при която през 2020 г. загина Милен Цветков - че младежите от джипа, който го уби, непрекъснато са тършували вътре и са вадели нещо, след което единият - както е известно - изчезва.

А само преди дни в София съдът наложи парична гаранция от 2000 лв. на 18-годишната Диана Мандакова, която помете 5 паркирани коли, докато е на наркотици.

Пред съда тийнейджърката шофьор заяви, че много съжалява за всичко и случилото се няма да се повтори.