Няколко теми от днешния ден бяха свързани с войната в Украйна и това вече се превърна в традиция.

Продължава да се задава въпросът ще присъства ли руската посланичка на откриването на 48-ото Народно събрание. Сутринта съветникът на президента Александър Маринов обяви в Нова тв, че ще е по-добре да се спази дипломатическата процедура и тя да получи покана.

В късния следобед Вежди Рашидов от ГЕРБ, който трябва да води първото заседание като най-възрастен депутат отиде още по-далеч, като заяви, че ако тя не получи покана, това щяло да е разносилно на обявяване на война на Русия.

В родината й бе обявено, че бомбата, взривила Кримския мост, била изпратена от пристанището в Одеса до българския град Русе в началото на август съгласно договор между Транслогистик ЮА ООД ( Киев) и Baltex Capital S.A. (Русе).

А високопоставен представител на НАТО за първи път, макар и неофициално, заяви, че алиансът ще се намеси във войната и пряко, ако Русия прибегне до ядрено оръжие. Това съобщи агенция Ройтерс.

В България няма война, но пътищата изглеждат така, сякаш има. По магистралите се краде безогледно, това установил количествен анализ на два лота от магистрала "Тракия" - от Стара Загора до Нова Загора и от там до Ямбол. Не е като да го чуваме това за първи път, но сяга бяха изнесени детайли от министъра на благоустройството Иван Шишков.

Безвъзвратните загуби на руската армия в Украйна надхвърлят 90 хиляди души, разказали пред руската независима медия "Важни истории" двама източници. Сред тях има убити, изчезнали, починали от раните си в болници, както и ранени, които не могат да се върнат на военна служба.