Депутат от ДПС се оплака от "посещение по домовете", довело до две бележки на входната му врата със следните послания: "Подлога на ДПС" и "В сградата живее национален предател". "Остава само един въпрос. Кога да чакаме новата Кристална нощ (погром срещу евреите в Германия и Австрия в нощта на 9 срещ, 10 ноември 1938 г. - бел. ред)  Или ще ни пребивате докато си водим децата на училище?", възнегодува Станислав Анастасов, който бе и министър на екологията в правителството "Орешарски".

Самият той се оплака във фейсбук профила си, като приложи и снимка на двете бележки. 

"Новият начин на действие на #ПРОМЯНАТА и #УМНОКРАСИВИТЕТА - посещение по домовете. Разбира се, от непознат другар с партийно поръчение.

Демокрация? Човешки права? Морал? Едва ли...", възмущава се още Анастасов.

Фейсбук жалбата на Анастасов предизвика колежката му депутатка, но от "Демократична България", Елисавета Белобрадова да го вземе на подбив, споделяйки лични преживявания със собствените си съседи и препращайки към сходните внушения, които правят Анастасов и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Та, искам да успокоя господин Атанасов (Анастасов - бел. ред), че няма да дойде Кристалната нощ, защото виждам, че и той, по емоционалния пример на господин Костадин Костадинов, е започнал да прави нацистки препратки. 

Въобще, искам да успокоя всички притеснени, уплашени, емоционални мъже в този парламент, които снимат бележки, видеа, слагат емоджита и хаштагове с треперещи ръце, зоват за спасение и поглъщат наведнъж цялото съдържание на чашата си с мурсалски чай!

Аз съм с вас, уплашени, разстроени мъже! Всичко ще бъде наред! Дръжте се, това е само бележка", пише Белобрадова в профила си на "Летящата козила Ерато".