7 хиляди билета са продадени до този момент за мотоциклетното шоу Night of the jumps ("Нощта на скоковете"), разкри председателят на организационния комитет за Румен Петков на пресконференция.

Атрактивната надпревара ще се проведе утре от 18:00 часа в столичната зала "Арена Армеец", като в София са най-добрите състезатели от пет континента.

"Ще имаме възможност заедно с нашите гости да отбележим в София 15-ата годишнина на "Нощта на скоковете". Това е сериозна възраст на едно доказало се шоу. България като част от това шоу ще има удоволствието да бъде домакин на 15-ата годишнина от неговото първо състезание", коментира Петков.

"Искам да подчертая огромния интерес на нашата публика. Стартирахме продажбата на билети на 15 декември. Като отчетем празниците, всъщност за по-малко от 15 дни са продадени 7 хиляди билета, каза още той. - Предварително пожелавам успех на всички. Трябва да можем да оценим като любители на моторния спорт, че ние ще видим четирима световни шампиони, елитът на фрийстайла ще бъде в София и ще радва нашата публика."

"Тук са всички най-добри фрийстайл състезатели и българската публика наистина ще остане доволна", добави американският състезател Джеймс Картър. 25-годишният калифорниец е в София за втори път, като сподели, че условията в зала "Арена Армеец" са много добри.

"Пръстта е много добра тук. Ако състезанието беше по суперкрос, щеше да е перфектна, защото има много добро сцепление, но и за фрийстайл също е перфектна, достатъчно твърда е, което е добре за нас. Всички условия са възможно най-добри. Бях в София за "Нощта на скоковете" през 2011 година. Всичко бе наред тогава и мисля, че сега всичко ще бъде още по-добре", коментира Джеймс.

"Спомням си, че през 2011 година публиката много се вълнуваше по време на състезанието. Ако сега има още повече зрители и те са много шумни, всички от нас ще дадат максимума от себе си", обеща той.

"Много е интересно, когато има състезатели от различни места, различни страни. Така е доста по-забавно. Аз съм от Щатите и ще се конкурирам с европейците - това е страхотна възможност за мен и съм благодарен за нея. Момчетата от Европа са най-добрите в нашия спорт, така че ще ми бъде трудно, но съм подготвен психически, настроен съм позитивно и мисля, че мога да се справя доста добре", каза още американецът.