Григор Димитров отпадна на полуфиналите на турнира в Бризбейн, Австралия, след тежка загуба от своя идол Роджър Федерер с 0:2 сета (2:6, 2:6).

Това бе трети сблъсък между Димитров и Федерер. В две поредни издания на домашния турнир на швейцареца в Базел (2013 г. и 2014 г.) , българинът  загуби без спечелен сет. И в двата двубоя обаче се стигаше до тайбрек, а феновете се наслаждаваха на много качествен и стилен тенис.

Очакванията бяха, че и днес легендарният тенисист и българската надежда ще сътворят спектакъл на корта. На практика обаче това не се получи. Григор изигра много нервен двубой. Изглежда сам не вярваше, че е в състояние да победи рекордьора по титли от Големия шлем. Грешките от ракетата на българина следваха една след друга и Федерер без никакви трудности спечели първия сет след половин час игра.

 В началото на втората част Григор се опита да премине към спасителен план „Б“. Пробва да промени статичната си игра с рискови удари от основна линия и изненадващи излизания на мрежата. Това обаче доведе до още повече непредизвикани грешки и абсолютна доминация на швейцареца.

Очаквайте подробности.