Владимир Путин не е президент. Той е владетел на Русия. Тази напредничава идея бе изведена днес от депутати на крайнодясната Либерално-демократическа партия в Русия. Те обясняват, че терминът "президент" е "чужд за руското ухо". Е, може да се предположи за чие ухо най-вече е предназначена подобна реформа.

Служители на Българската агенция по безопасност на храните са заплашвани заради одита на ГКПП "Капитан Андреево". По думите на зам.-министъра на земеделието Иван Христанов на граничния пункт се отхвърлят средно по 22 тона храни на ден заради пестициди - с 246% повече спрямо 2021 г.  

"Хартиената коалиция" се наложи. Следващия вторник правната комиция на парламента ще разгледа поредните искани изменения в ИК, което им отваря път и към пленарна зала. Темата уж трябваше да е затворена, но в петък от ГЕРБ са инициирали събирането на подписи за свикване на извънредно заседание на комисията, която да разгледа проектите на партията на Бойко Борисов, на БСП, а вече и на "Възраждане" за изменение в изборните правила.

Министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов отправи предложение към МВР как родните пътища да станат по-безопасни, контролът по-ефективен, а "чадърите" над рецидивистите да бъдат свалени. Той предлага да се публикуват актове, фишове и постановления със заличените лични данни на нарушителите. 

 
Израелският премиер Яир Лапид изрази надежда, че страната му ще установи официални дипломатически отношения със Саудитска Арабия. През следващите няколко дни президентът на САЩ Джо Байдън ще посети двете страни и сдобряването на Йерусалим с Рияд е една от основните цели на пътуването му.
 
 
Новак Джокович показа защо е най-добрият тенисист в света на финала на "Уимбълдън". Сърбинът се наложи 4:6, 6:3, 6:4, 7:6(3) срещу изненадващия финалист Ник Кириос (Австралия). Това е титла №21 за Новак в Големия шлем. Тя е седма във Великобритания и четвърта поредна.