Полицай пострада тежко при зверски удар от бус, превозващ нелегални мигранти. Превозното средство загуби контрол и се удари в микробус на полицията на Околовръстното. Катастрофата наподобява случая от Бургас на 25 август, когато полицейска кола застана на пътя на автобус с мигранти. Тогава двамата служители на реда в автомобила буквално бяха пометени и загинаха на място. 

След катастрофата главният секретар на МВР и заместникът му подадоха оставки. Главният комисар Петър Тодоров призова да се вземат "законодателни решения, които да окажат защита на нашите полицаи, които са на пътя".

Пореден удар бе нанесен по плановете на правителството да угоди на "Лукойл". "България не може да продава руски петрол на трети страни, включително ако е преработен", обяви говорител на ЕК. Това условие бе заложено в "бартерната" сделка, обявена вчера между служебното правителство и компанията - че "Лукойл" ще започне да внася данъците си в нашата хазна и ще спре да изнася печалбите в Швейцария, ако падне забраната за износ на продуктите й. 

И преди Коледа стават чудеса - в първия мач от третия ден на Световното Саудитска Арабия победи Аржентина с 2:1 след обрат. На стадион "Лусаил", където ще се играе финалът, Лео Меси откри от дузпа 10-ата минута. В 48-ата напористият Салех Ал-Шехри изравни, а в 53-ата Салем Ал-Досари заби зрелищно за 2:1 с техничен прехвърлящ удар.

Милиардерът Илон Мъск разпозна Белоградчишката крепост като част от популярна нова компютърна игра в Twitter днес. Собственикът на платформата коментира върху споделен кадър от профила Aesthetica, който в последно време пуска снимки на замъци. Една от последните е кадър на известният български фотограф Владислав Терзийски.

"Сигурен съм, че това го имаше в Elden Ring", написа Мъск като ретуит на снимката.