Ще бъде ли прието евентуално вето на президента Румен Радев върху Изборния кодекс? С този въпрос лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов игра и днес любимата си игра в стил "обича ме, не ме обича". Сутринта, включил се в ефира на Нова ТВ за да се скара на журналистите, че задават въпроси, Борисов обяви, че неговата партия ще отмени промените, които обезсмислиха машинното гласуване. Следобед пред ПИК пък каза, че няма.

Не само Борисов е сред обърканите български политици. Както стана ясно, и Румен Радев, и други са се обидили напразно на Марк Рюте и неговата предполагаема реплика, че българската граница се минава с едни 50 евро, показва фактчек.

Войната в Украйна продължава... и на руска територия. Украинците днес демонстрираха, че могат да удрят прецизно и в дълбокия тил на Русия. Техни дронове уцелиха малки, но психологически важни обекти в Курск и край Брянск.

Очаквано и Австрия обяви, че не иска България в Шенген засега. Австрийците поне не ни отделиха от Румъния, което направиха нидерландците преди дни. Очакваме и острата реакция от служебния премиер Гълъб Донев, който вече размаха пръст на Хага.

Българската банка за развитие изглежда е извор на корупционни скандали, а досега български еднорог от нея не е тръгнал. Не е ли време просто да я приключим, предлага икономическият репортер на Клуб Z Йордан Бързаков.