ГЕРБ не успя да събере подкрепа за своя проектокабинет с приемиер проф. Николай Габровски. Очакванията за номера с кворума не се изпълниха, подкрепата на ДПС и "Български възход" не стигна. 

Вторият мандат ще отиде при "Продължаваме промяната" и от нея се очаква да представи кабинет на малцинството заедно с "Демократична България". И той обаче е с предизвестен край - на първо време ги подкрепят само 73 гласа, но дори и помощ от бившите им партньори от БСП няма да им стигне. Стефан Янев пък точи зъби за третия...

У нас едва 49 процента одобряват европейските санкции срещу Русия и помощта за Украйна. Средната подкрепа за тях в ЕС е 73 на сто, показва изследване на Евробарометър, което поставя и други важни въпроси пред членовете на Съюза.

Президентът върна обратно на парламента промените в Изборния кодекс, поредните, направени набързо от ГЕРБ, БСП и ДПС. Този път с тях бе върната хартиената бюлетина, а машинното гласуване бе обезсмислено.

"Хартиената коалиция" обаче смята да преодолее ветото, и има нужния брой депутати за целта. Корнелия Нинова дори се присмя на някои от мотивите на държавния глава.