Децата на известните обикновено имат проблем с дебелата им сянка - дори когато отдавна не са деца... Не така обаче изглеждат нещата с невероятния Волфганг ван Хален.

Днес 31-годишен, синът на един от най-големите инструменталисти в рока за всички времена - Еди ван Хален, заяви в интервю, че отново ще свири на всички инструменти в предстоящия албум на бандата си. Той ще е втори след издадения през 2021 г. дебют Mammoth WVH и идва около 5 г., след като синът, който запоследно бе и басист на Van Halen, обяви, че ще развива собствено творчество.

Волфи казва, цитиран от Blabbermouth.net, че дори вече е записал суровия материал за новия албум. Защото - по думите му, просто създава "музиката, която следва сърцето му, вкусовете му и задължително го прави щастлив". Макар, че можело да изглежда егоистично.

"Мисля, че мнозина ще изопачат нещата, казвайки: "О, това е, защото не иска да плаща на други музиканти“, но това изобщо не е така.

Това просто си е нещо за мен. Свещено преживяване за мен... Такъв късметлия съм, че имам тази невероятна група на живо, която просто е "убиец" на концерт, така че мога да направя да оживее (студийното) творение на сцената."

А доколко групата е "убиец" може да се увери всеки - например когато направиха кавъра на My Hero в памет на Тейлър Хокинс от Foo Fighters:

Волф прави интересна аналогия - казва, че така иска да е като Nine Inch Nails и Трент Резнър, който по същия тертип твори, записва, продуцира и т.н. всичко, а бандата само го "съживява" на концерт.

Blabbermouth напомня, че дебютният сингъл на Mammoth WVH - Distance, посветен на миналото с баща му, директно покори № 1 в чартовете MediaBase и BDS Active Rock Radio. Страхотна песен и страхотно видео - без съмнение!

Едва ли трябва ние да даваме оценки, но песента напълно заслужено получи номинация за "Грами". А на финала бе победена от Waiting on a War именно на Foo Fighters, но пък техният барабанист почина буквално седмица по-рано, което винаги носи сантиментален елемент. Малка утеха е, че сред "битите" наравно с Волфи бе и сър Пол Макартни с неговата Find My Way (този не е ли свършил тази работа досега?!, б.р.).

А ето и още една любопитна подробност: през ноември 2020 г. Волф казва, че е питал баща си за позволение да използва за соловата си банда "мамутското" име. Mammoth всъщност носи намигване към семейната история - така се е казвала бандата на Еди и брат му Алекс ван Хален, преди към тях през 1974 г. да се присъедини певецът Дейв Лий Рот.

А що се касае до Дейв, ето за разкош и една ретроспекция от него със същите герои: