Предложи кабинет с кандидат за премиер Христо Иванов и събери лидерите на партиите. Това поиска от съпредседателя на "Демократична България" бившият министър-председател Бойко Борисов преди връчването на третия мандат за съставяне на правителство. "Приемаме една обща декларация, слагаме подписите и се отпушва всичко останало", добави лидерът на ГЕРБ.

Столичната кметица Йорданка Фандъкова за пореден път се оказа под обстрел от няколко страни за провала с пренареждането на емблематичните жълти павета в центъра на София. Този път от служебния регионален министър Иван Шишков и независимия общински съветник Борис Бонев. В нейна защита се притече председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Украйна санкционира руския режисьор Никита Михалков, певеца Филип Киркоров и още 117 знаменитости. В "черния списък" попадат пропагандистите Александър Дугин, Дмитрий Кисельов, Маргарита Симонян и други.

Беларуският президент Александър Лукашенко е готов да се помири с дисидентите. По думите му настъпило е време властите и обществото да им простят. "Трябва да направим крачка към тези хора, които, било то обезумели, било то за някакъв момент изгубили ориентация, са сгрешили".

Руснаците доказаха за пореден път, че са лоши лъжци. По-малко от денонощие след края на едностранно наложеното "коледно примирие" руското военно министерство се похвали, че с ракетен удар са поразили сгради и убили 600 украински войници в Краматорск. Малък проблем - ракетите единствено са отворили два кратера край изоставени постройки.