Пак БСП. Румен Радев избра социалистите за четвърти пореден път - за връчването на третия проучвателен мандат за съставяне на правителство. Това ще стане утре. Какви са мотивите на държавния глава, навярно ще чуем тогава.

Отсега обаче изглежда, че левицата няма да събере достатъчно подкрепа, за свой кабинет. Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев подчерта преди Радев да обяви решението си, че ако президентът даде третия мандат на социалистите, "то ни изпраща директно на избори". 

Също толкова скептични изглеждат представителите на ДБ. Бившата правосъдна министърка обяви, че "едва ли бихме подкрепили правителство с мандат на БСП" и посочи за причина разминаванията в позициите относно Украйна и мерките за ограничаване на руското влияние в България.

Още по-крайна в оценката си бе ДСБ, която обвини Радев, че "пази статуквото на прокурорската република".

Никола Минчев обяви, че ПП е склонна да води преговори с БСП, но само ако се постигне обединение по общи политики по теми като Изборния кодекс и Украйна.

Броят на потвърдените жертви при руския ракетен удар по жилищен блок в източния украински град Днепър достигна 25, сред които има едно дете. 43 са в неизвестност. Кметът на град Днепър Борис Филатов изрази опасения, че шансовете да бъдат открити живи хора под развалините вече са минимални.