Григор Димитров ще играе с Дъстин Браун от Германия в първи кръг на Откритото първенство на Австралия, отреди жребият. Поставеният под №10 българин ще участва за пети път в дебютната за сезона надпревара от Големия шлем.

През 2014 г. Гришо записа най-доброто си представяне в Мелбърн, като достигна до 1/4-финалите. Досега той е играл веднъж срещу Браун - през 2012 г. в швейцарския град Гщаад, като постигна победа със 7:6(3), 3:6, 6:2. 30-годишният Браун, чийто баща е от Ямайка, предпочита тревата, а досега не е преминавал първи кръг на "Аустрелиън оупън".

Ако не се стигне до изненада, Димитров ще играе във втори кръг с Максимо Гонсалес от Аржентина или Лукаш Лацко от Словакия. В неговия поток отново е Роджър Федерер, срещу когото може да се изправи на четвъртфинал. Преди това обаче е възможен мач с Анди Мъри. 

Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова пък ще стартира в Австралия с мач срещу Хедър Уотсън. Представителката на Великобритания заема 49-о място в женската ранглиста. Двете се познават добре на корта. Играли са пет пъти, като съперничката на българката има предимство с 3:2 победи.

Пловдивчанката обаче се намира в много добра форма - тя стигна до полуфиналите на турнира в Сидни, където обаче Петра Квитова се оказа непреодолимо препятствие за българското момиче (5:7, 1:6). По този начин Цвети не успя да защити титлата си от миналата година.

При успех в първия кръг в Мелбърн, Цветана ще се изправи срещу победителката от мача Доминика Цибулкова (Словакия) - Кирстен Флипкенс (Белгия).