Изненада ме, че в България не са играли други световни звезди.

Това обяви холивудската звезда Джон Малкович на пресконференция преди трите вечери (16, 17 и 18 февруари), в които ще играе главната роля в пиесата "В самотата на памуковите полета" на Голямата сцена в Народния театър.

"Не знам нищо за цените на билетите в България за моето представление. Също така не знаех, че в България не са играли други световни звезди и това ме изненада", каза той.

Именно цената на билетите за постановката, която варира от 50 до 400 лв., бе най-обсъжданата тема още преди пристигането на актьора.

"Тази постановка, а и продукцията, самата работа, бих казал, че се опитва да покаже, какво е влиянието на неизразените желания. Това е поглед на цената на желанията, които човек не може да изрази и изживее", интерпретира той посланието на пиесата.

На въпрос за ролята на социалните медии и достоверността на информацията, която те поднасят, Малкович каза следното.

"Нужни са смелост и кураж, за да преодолеем наративите, които ни предлагат и медиите, и други хора. Социалните мрежи проникват навсякъде и в живота на всеки. Трябва да внимаваме доколко вярваме на тяхното съдържание".

Представленията с участието на Малкович ще бъдат на английски език. Български субтитри ще се излъчват на специални монитори.

Холивудската звезда ще остане в България една седмица.

"Много места ми харесват тук, обичам да излизам на разходки по улиците. Харесвам църквите и музеите".

Преди повече от 5 години Малкович отново бе в страната ни. Тогава той снима филм заедно с Антонио Бандерас в "Ню Бояна".