Георги Семерджиев, който помете фатално две млади жени (на 21 и 26 г.) на 5 юли, е участвал в леко ПТП предишния ден - на четвърти. Това стана ясно днес от показанията на млада свидетелка, която се возела в прословутия му джип Audi SQ7.

Тя разказа пред съда, че във въпросния ден се возели, отишли до "Ринг мол" (при Околовръстния път и разклона за Бистрица), а после, докато се возели по Околовръстното, леко забърсали друг автомобил. 

ПТП-то не било сериозно, но неуспелият футболст изобщо не спрял. На въпрос - бързо ли е карал, тя каза, че "нали знаете, че новите коли не тресат" и не можела да прецени с каква скорост са.

Макар да има няколко други обвинения - за бягство дрогиран в Студентски град, за каране с фалшива книжка, с фалшиви номера и за притежание на наркотици - Семерджиев няма обвинение за този лек инцидент.

По-интересно е друго - свиделката каза, че при въпросното леко ПТП на предната седалка Семерджиев е возел - явно близката си приятелка Симона Радева. Самата свидетелка била отзад.

Доскоро Радева бе полицай в 4-о РУ, а макар да твърди, че съвсем бегло го е познавала, засега се доказва, че тя е съдействала на Семерджиев да вземе стълба и да се укрие в нощта след инцидента.

Това обяснява и слуховете, които се появиха веднага след фаталната катастрофа - че Семерджиев е возел на предната седалка близката си полицайка. Най-вероятно просто са "преплетени" двете случки.

Друг прелюбопитен свидетел в СГС бе младеж от автосервиз, който е поддържал аудито на Семерджиев. Той заяви малко шокиращо за всеки "нормален" шофьор - че той сменял накладки всеки месец.

На въпрос - това нормално ли е, той каза: "Ами, не!"

Прокуратурата попита: това означава ли, че Семерджиев е карал лудо и безразсъдно по принцип, но съдия Стефан Милев го прекъсна, че това вече са изводи, а не са факти.