Александър Морфов остава режисьор в Народния театър.

Това каза пред бТВ министърът на културата в служебното правителство Найден Тодоров. Той за първи път коментира скандала след уволнението на Морфов във вторник. От 1 март в театъра не е и пиарката Велислава Кръстева.

Тодоров уточни, че Морфов няма отново да е главен режисьор, длъжност създадена специално за него, но остава като режисьор и постановките му ще продължат да се играят. Това уточни и директорът на Народния театър Васил Василев по-рано днес.

Юридически казус няма, смята министърът, който вече се е запознал с мотивите за уволнението на Александър Морфов. 

Според него в заповедта на Василев няма противоречия. Морфов освобождава само административната длъжност в театъра.  Служебният министър на културата разбрал от медиите за тази развръзка.

"Аз виждам един много голям режисьор, който е уволнен дисциплинарно и това за мен е проблем като човек. Но, не виждам нарушение в закона. Александър Морфов остава режисьор и той винаги е бил такъв и спектаклите на Александър Морфов според всичко, което аз знам, ще продължават да се играят в Народния театър", каза Найден Тодоров.

По-рано днес Василев даде пресконференция, на която даде своята гледна точка какво се случва. Днес отново имаше протест в защита на Морфов.