Бъдете горди от всичко направено от нас за София. Това каза по време на среща със симпатизанти на ГЕРБ в столицата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Само 10-15 години са минали, откакто София колабираше - нямаше нито един работещ фонтан, на Околовръстното шосе се чакаше по час и половина, за да стигнеш до булевард "Цар Борис". Представете си този двумилионен град без дъгите сега. Все едно няма памет. Помните ли какво беше на телевизонната кула, на Семинарията, Лъвов мост, на бул."Черни връх"? Никой не е правил за столицата ни толкова, колкото ГЕРБ! Ако искаме да им причиним нещо лошо, трябва да им оставим София. Да видят какво ще стане след 2 години. Ще съсипят и нея“, уточни Борисов.

Борисов цитира официални данни от БНБ според, които растежът на БВП за България ще продължи да се забавя в началото на 2023.

„Това го повтарям от 2 години и многократно предупреждавах, че това ще се случи.  ПП и ДБ ги няма от една седмица, защото знаят цифрите и започват да ни подготвят, че сега няма да има правителство, а после "2 в 1", "3 в 2", все едно това е нескафе. А хората, с които всекидневно се срещам из България, с огромна надежда очакват да има редовно правителство“, каза още той.

Според него от БНБ предупреждават още, че бюджетният дефицит от 10 млрд. лв и повече всяка година ще създаде огромна нужда от финансиране, което може да бъде коригирано само с консервативния режим на публичните разходи.

„На разбираем език преведено това означава рязане, стягане на колана до дупка. Това са направили Кирил и Асен, с подкрепата на Христо Иванов и Атанасов. Ясно и точно, по банкерски казано. Не можем да режем публични разходи, както и социални-пенсии, заплати..А хората очакват и да ги вдигаме! Изборът сега ще е в това дали ще се намери добър човек, който да се нагърби 6-8 месеца с консервативна политика да изправи държавата и да понесе отново всички пасиви“, каза още председателят на ГЕРБ.

Той бе кагоричен, че рано или късно ще дойде финансов министър, който ще види, че 8 месеца няма нито един проектозакон на Министерски съвет при Кирил и Асен, свързан с Еврозоната.

„Не мога да си обясня огромната им медийна мощ. Вижте случая Нексо-конкурентите ни от ДБ са се финансирали брутално по черен, тъмен начин ,с парите на тази компания. И са лъгали. А говорим за стотици хиляди левове. Кой последно чу за финансирането на ДБ по телевизиите? Има ли такъв? И защо? Срещу нас имаме хора, които последното нещо, за което милеят, е България. Или някой отвън, който мрази държавата ни ги подкрепя, или има някакъв план да ни събори. Такива щети са нанесени на държавата. От ден едно срещу вас ще има армия от хора, които никога не са работили и няма да помагат да се изтегли държавата от блатото, а всячески ще я дърпат назад. Те не обичат България“, подчерта Бойко Борисов.

„Поздравявам и съм горд с общинските съветници на ГЕРБ в Столичния общински съвет за това, че днес са подкрепили решението за премахването на Паметника на Съветската армия. Не може в центъра на столицата да стои шмайзер, докато се води война в Украйна и тази армия убива хората там. Нещата се променят“, допълни той.

Лидерът на СДС Румен Христов бе категоричен, че трябва да бъде съставено правителство.

„Без участието на ГЕРБ-СДС ще е краткотрайно и нефелно. България има нужда от редовно правителство. Служебните кабинети могат да изготвят много на брой закони, но без редовен парламент няма да бъдат приети”, заяви Румен Христов.

Председателят на СОС Георги Георгиев допълни, че трябва всеки да си дава сметка как се е променил града за 18 години.

„Цял подземен град, 52 км метро, гръбнака на инфраструктурата която променя кварталите, промяната в парковете, нямаше нито един осветен парк. Построени над 150 сгради за детски градини. Град и държава се управляват с адекватно, зряло с политическо поведение, защото само този, който не работи не греши“, добави Георгиев.

Той добави, че са били подложени на системни унижения от правителството на ПП, постоянни проверки заради думите на Фандъкова за скъп ток на метрото, но наказани са се оказали над 2 милиона български граждани, само защото столицата се управлява от ГЕРБ.

„Хората се нагледаха на скандали, безвремие и некадърност. Знаете ли кое е най-сложното нещо, което е управлявал Борис Бонев, личната му кола, която майка му е купила, а той иска да стане кмет без нито ден трудов стаж на двумилионен град”, обясни Георгиев в залата.

"2 години в България не се строи, няма свежи европари. Как се лекува тази болка? Знаем рецептата", заяви заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

Според него инвестициите в образованието ще са основни приоритети на ГЕРБ. Той уточни, че има нужда и от пътища, и магистрали, и железница, и мерки за енергийна ефективност.

"Не трябва да пропускаме съдебната реформа - всеобхватна, отразяваща не само нуждите на някои партии, а очакванията на обществото, което включва и повече прозрачност, отчетност и по-бързо съдопроизводство", обясни той. Томислав Дончев бе категоричен, че ГЕРБ има и силата, и експертизата, и опита да го направи.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ