„Как няма да сме бедни - кой откъдето мине ни ограбва! Заради Киро и Асен, България е дала на Путин близо 5 милиарда лева, докато управляваха! И това го знаят всички, на Запад включително. А сега ще си говорим за евроатлантизъм?!“ Това обяви в пред симпатизанти на ГЕРБ във Велико Търново лидерът на партията и водач на листите в Пловдив и в 25-и МИР в София Бойко Борисов.

Спорерд него „медиите донякъде са съпричастни към грабежа, извършен срещу българите, защото мълчаха“.

„Обвиниха младежкия ГЕРБ и ви обраха по 1 лев на всеки литър гориво. Нямаше един репортаж, който да проследи контрабандата на горивата. С бездействието и това, че няма държава, в момента ни измъкват парите през веригите“, каза още Борисов.

Според него, ако на тези избори ГЕРБ-СДС не победи и не бъде съставено правителство, за следващите вече няма да има нужда от агитация.

„За 2 години АМ „Хемус“ щеше да е на 20 км от Велико Търново, между Плевен и Ловеч беше почти готова. Строяхме на инженеринг и с инхаус процедури, защото целият Север и Северозапад сте безкрайно изостанали, а за да наваксваме, спазвайки тези разрешени от Европейската комисия процедури, строяхме бързо - лот след лот.  За да не каже някой, че това са обещания, припомням, че ние им оставихме в сметка 1.2 млрд., за да може „Хемус“ да го има, с нас или без нас“, каза лидерът на ГЕРБ пред търновци.

Борисов припомни, че в момента огромният международен трафик минава през центъра на Велико Търново - по 50 хиляди автомобила на денонощие.

„Какъв въздух дишате? 2 години си мълчите и слушате глупостите на Рашков и Шишков. Като сме били лоши, защо разплатиха половин милиард по същите договори миналата седмица, само че с 50% по-скъпи. Преди 1 година аз предупреждавах колко са глупави и че трябваше да се работи по старите договори, а сега им ги анексираха и са с 50% по-скъпи, отново пари от вашите данъци. Направихме безплатно саниране, няма по-добра социална политика от тази. 32 блока направихме в Търново, 62 чакат и ще чакат дълго и тягостно“, каза още той.

И обвини „Продължаваме промяната“ за липсата вече две години на План за възстановяване и развитие.

„Да имаш претенции, че си умен и красив и да не можеш да си направиш Плана 2 години! Срамота е! Тази година няма 1 стотинка по еврофондовете. Когато е управлявал ГЕРБ винаги са работили абсолютно всички еврофондове, нямаме нито 1 път наказание и никога не са ни спирали. Дойдеше ли БСП, веднаха спираха всички фондове. И сега е същото, защото се води една популистка, лява политика, която доказано обрича на фалит“, каза Борисов.

Той добави, че „заместничката на Асен Василев, сегашната служебна финансова министърка Росица Велкова“, иска да обложи бизнеса с 33% данък.

„Няма да допуснем това, защото в основата на нашата програма е да държим най-ниските данъци в Европейския съюз. Има села без вода, затова оставихме в специална сметка 1 млрд. лв. за ВиК сектора. Похарчиха и тези пари за 2 години, без нищо да се направи и в това отношение“, бе категоричен лидерът на ГЕРБ.

И обобщи:

„Всичко сме постигали с много работа, време и вашата подкрепа. Ще го направим, знам как, но ще е по-трудно от всеки друг път. 2009 г. при най-голямата финансова криза не дадох нито 1 банка да мръдне, нито 1 лев да загине и държахме инфлация 0.2-0.3%, а 50 лева си бяха 50 лева. Сега с тази инфлация не знаете какво да купите със 100 лева в магазина, това направиха тези. Справихме се най-добре с миграционната криза, оправихме се и с Ковид-кризата. Всичко зависи от хората! Ще успеем, ако сме единни и силни. След много трагедии България се е възстановявала, ще го направим и след „Промяната“!“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ