Безвремие и бъркотия са двете думи, които се врязват в съзнанието ми при срещите с избирателите и разговорите на улицата. Това каза бившият правосъден министър Надежда Йорданова и кандидат за народен представител на обединение “Продължаваме промяната - Демократична България”.

“Хората имат нужда от стабилно управление и демократично парламентарно правителство, което да ги води напред, да решава въпросите, да прави реформите, за които толкова години се говори”, обясни Йорданова в предаването “Лице в лице” и подчерта:

“Хората искат от нас отговорни политици, които да оставят назад егото си и да намират решения. Те казват “пращаме ви там да решавате проблемите ни, а не да се карате помежду си и да се занимавате сами със себе си”. Така че това ще е голямото предизвикателство на 49-ия парламент - да излезем от това безвремие, да сложим край на бъркотията и да направим едно реформаторско правителство”.

Надежда Йорданова е категорична, че в  България липсата на усещане за справедливост е дълготраен проблем. Той засяга обществото ни по много линии.

“Виждаме всеки ден как корупцията убива по всички възможни посоки  - мигрантите, некачествените пътища, толкова още други случаи на корупцията, която ни трови”, каза тя.

За несъгласията на обединението ПП-ДБ относно промените в Изборния кодекс, които направи предното Народно събрание, Надежда Йорданова коментира: 

“Тревогата ни, че тези изменения ще доведат до нарушаване и още повече - влошаване на доверието в изборния процес, за съжаление се сбъдва. Имаме тревоги за това как ще се случи процесът, но същевременно правим всичко възможно да успокоим хората и да гарантираме максимално честни избори и максимално точно отчитане на изборните резултати, защото е важно хората да гласуват. Вдигнахме отново платформата “Ти броиш”. Набираме доброволци. Покрили сме всички секции с членове на секционни избирателни комисии. Сега набираме допълнителни застъпници за рисковите секции. Целта ни е хората да бъдат спокойни и да излязат да гласуват. Колкото и да е трудно, колкото и да са притеснени, все пак по-добре да излязат и да гласуват, защото техният глас има власт и нека да не решават с мълчанието си, да не допускат с мълчанието си друг да взема решенията вместо тях”, каза Надежда Йорданова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ