„Сега шамарът е страховит! Две години управление на Радев, служебни и редовни правителства с главни участници Кирил, Асен и Рашков - пълен провал. Това казва докладът. И ако имаме малко разум след 2 април, трябва цялата политическа класа да се стегне и да свърши работа“.

Това обяви в коментар за доклада на Държавния департамент на САЩ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"360 дни са управлявали Кирил, Асен и Бойко Рашков през служебни и редовни правителства. Това е доклад на САЩ за тях! Лицемерното им отношение беше в комбинация с огромна медийна подкрепа, не смееха да ги питат дори за 1 парапет. Един въпрос и отговор - грешен ъгъл, без уточняващи въпроси, за да може публиката да остане неразбрала какви са. Сега ги изтипосаха в доклада. Той завършва с това, че и в Щатите има такива проблеми и че истинските партньори си показват недостатъците и върху какво трябва да работят. Преди 10 години и ГЕРБ подхождаше лековато към чуждите арести, но това никога повече не трябва да се допуска", каза още той.

Според него и за децата е било ясно, че арестът му, както и тези на бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова, са били „незаконни, поръчкови и дори наказуеми“.

„Този доклад казва, че ПП и ДБ нямат капацитет да се справят със съдебната реформа и върховенството на закона“, бе категоричен Борисов.

И добави, че ГЕРБ предлага да се говори за проблемите, за да могат те да се решат.

„Видяхме обаче и тяхното лицемерие. Съжалявам, че и ние сме в този доклад с арести, но когато дойдоха да ни извличат пред децата ни по домовете ни, в нарушение на всички човешки права, когато дойдоха от ЕК и ЛИБЕ, всички установиха незаконните действия на сатрапите. Но тогава вашите репортажи бяха съвсем други...“, каза още лидерът на ГЕРБ.

И допълни:

„Но бих започнал коментара си относно доклада на Държавния департамент на САЩ с незаконните арести на българи по време на предизборната кампания - десетки, стотици. Това е притеснителното, върнахме се в 90-те години“, обяви Борисов.

Той припомни, че от 2 години ГЕРБ не управлява „и виждате на какво ниво е корупцията“.

„Милиарди отидоха за Путин. Крадоха ви от газа, крадоха ви от бензина, от храните, откъдето и от каквото можаха. Много пъти говорих за свободата на медиите - 2 години те ви разсипаха, защото каква е концетрацията в момента?“, допълни лидерът на ГЕРБ.

И попита: „Помните ли, когато Бойко Рашков заплаши Биляна Гавазова и тя си тръгна от бТВ? А тези, които заплашваше той, бяха извеждани с белезници - като вашата колежка Севделина Арнаудова. Ами това, което медиите прикриваха - незаконното финансиране на ДБ през „Нексо“ например? Колко пъти беше дадено по новините? Или за незаконните действия на премиер и министри, в нарушение на Конституцията ни?“

А по-късно пред симпатизантите на ГЕРБ в Хасково попита:

"Когато Христо Иванов от ДБ каза да се свали материал незабавно от Дарик - това не е ли намеса в медийната свобода? Това са хората, които парадират за върховенство на закона и че те са последната инстанция! Единият изобличен в незаконни арести, а другият - изобличен, че нарушава свободата на медиите. Колко репортажа по телевизиите видяхте за незаконното финансиране на ДБ от „Нексо“?"

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ