„Аз твърдя, че без ГЕРБ правителство не може да има в следващия парламент. В обратния случай кой ще ни накара нас да им приемаме бюджета? Отсега казвам - около 100 пъти ще го върна, докато не видя пари в бюджета за обещаното от Асен Василев надземно метро между Казанлък и Стара Загора, 5 моста над Дунав, 3 моста и 4 магистрали. А към техните обещания ще прибавя и Околовръстното на София, на Пловдив, на Хасково, Пазарджик и Кърджали. Питам ги защо си лъжат избирателите? Как ще си направят кворум?“

Това обяви при посещението си в Кърджали лидерът на ГЕРБ и водач на листите на партията в Пловдив и в 25-и МИР в София Бойко Борисов.

Според него затова са се събали 7 партии срещу ГЕРБ – „видяха, че ще ги пребием с разлика и почнаха да се събират“. Борисов добави, че те говорят „безумия“, които само хора без реално отношение към управлението могат да кажат. И припомни, че 360 дни са управлявали „Кирил, Асен, Рашков и компания“, но така и не са научили как функционира държавата.

„Те казват, че ще направят правителство на малцинството. В Народното събрание те ще са в пълна изолация - не могат с „Възраждане“, с ДПС, с никой. Ние можем с всички, това е разликата. И с цялата си самоувереност господин Петков и Атанасов казват, че ще правят правителство на малцинството и другите да ги подкрепят. Това е самоубийствен акт за тях“, каза още Борисов.

Според него е нужен разум, а разумът казва, че парламентът ще е както го подреди народът.

„За пети път вече. Трябва стабилна коалиция между евроатлантически партии, която да управлява с мнозинство в парламента. Всичко останало са лъжи, утопия и няма да стане!“, бе категоричен лидерът на ГЕРБ.

И призова избирателите „да са сигурни в нас“.

„Всеки ден съм из страната и се срещам с хората, навсякъде залите ни са пълни. Това ми дава сила и увереност, че имаме истинско ядро на партията, което вярва и оценява направеното. Поправяме си грешките, безгрешен няма!“, добави той.

После припомни, че доклада на Държавния департамент на САЩ пише за зависимостта на медиите от икономически и политически групи.

„Нас 2 години ни няма, кои са тези политически и икономически групи, които ви натискаха, уважаеми медии? Защо не кажете? Спомням си, че Рашков заплаши Биляна Гавазова и тя излетя от БТВ. Спомням си как не можехте да зададете един въпрос - истина ли е или не е и това ли са лицата на снимките или не са. Мен сте ме питали по милион и половина пъти едно и също нещо, на тях до ден-днешен не смеете да им зададете въпрос за парапета, страх ви е. Затова ви пише в доклада. Не изпитвам вътрешно удовлетворение, че България е изтипосана по такъв начин в доклада. Докладът опроверга и лъжите на Асен Василев, че някой от Щатите ни плашел. В него се казва, че те са извършвали престъпления по служба и прекомерна употреба с власт - има поне 4 члена в Наказателния закон за това“, добави лидерът на ГЕРБ.

Попита и какво се е случило с обществените медии, като даде за пример Дарик и искането на Христо Иванов да се свали предаване.

„Представяте ли си аз да съм направил такова нещо? Това са демократите. И тишина, бързо, бързо, замитат под килима. А как се финансират?! Водачът на листата на ПП и ДП се е финансирал през „Нексо“ със стотици хиляди. И пак мълчание. Кой ви уплаши така българските медии? Пеевски го няма, продаде ги. Кой, кой?! Кой е новият Пеевски? Май има други олигарси вече, които ви дърпат конците и то далеч по-лошо“, допълни Борисов.

След това припомни, че от Освобождението не са строени църква и манастир в Кърджали.

„Направихме училища, гимназии, разкопките на Перперикон... Това е общ резултат заради диалог с местната власт, никога не съм делил общините. За 2 години не е като да не са правили нищо - обраха ви с по 1 лев от бензина и нафтата. За тях това е много хубаво. Сега ви вадят парите през веригите с цените на храните, преди това с тока, готви се за бизнеса 33% данък за всички. И това е заради страха на медиите, защото ако бяха реагирали навреме, вие щяхте да знаете истината“, каза Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ