„Асен Григоров, бивш журналист, който се върти около ДБ-тата, задал във Facebook риторичен въпрос - коя партия ще се изкаже против изказванията на Румен Радев от днес. Бих отговорил на Григоров така - Радев каза, че докато има служебно правителство няма да даде оръжие на Украйна. Той има още 10 дена“.

Това обяви тази вечер в Хасково лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод думите на президента от днес, че България не подкрепя и не е част от общата поръчка за доставка на снаряди за Украйна и това е наше суверенно решение.

 „Докато управлява служебното правителство, България няма да предоставя на Украйна своите изтребители, нито зенитно-ракетни комплекси, танкове и бронетранспортьори“, каза още Радев.

„Питам обаче и аз ПП-тата и ДБ-тата, които бяха оставили външния министър на Украйна и не го допуснаха да влезе в парламентарната зала, както искахме ние. След 10 дена може да имаме правителство и няма да има никакво значение какво казва президентът, решенията ще се взимат от мнозинството“, каза още Борисов.

И добави по адрес на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“:

„Лицемери! Ходеха и клечаха пред президентството, после обиждаха Радев...“

Борисов потвърди, че България трябва да помогне за въоръжаването на Украйна.

„Мисля, че трябва да дадем оръжие на Украйна, защото неутралитетът помага на агресора, не на жертвата. Не може да сме неутрални - ЕС днес дава 2 млрд. евро, НАТО също се ангажира. Цялата световна общност трябва да направи всичко възможно тази война да спре“, каза лидерът на ГЕРБ.

Той изказа съмнения откъде идва увереността на ПП-ДБ, че ще победи на изборите.

„Навсякъде залите на ГЕРБ са пълни, а на снимките на ПП от техните събития са по 10-15 човека, максимум 60. Учудвам се откъде идва тази тяхна увереност, че ще победят - или хората ги е срам да кажат, че ще гласуват за тях, или има някакво друго обяснение. Те ще трябва да избягат при въпросите на гражданите за цените на горивата, за газта, за стоките. Те нямат отговор на нито един такъв въпрос“, обяви Борисов.

И допълни: „За 360 дни можеха да сменят регулатори, да приемат закони, да направят абсолютно всичко. 2 години нищо! А усещането на хората е, че очакват държавата да стъпи на краката си, да започне отново да се строи и подрежда. Защо спря санирането? Ние ще го възстановим, има европейски пари и мога спокойно да поема ангажимент.  Ще е много по-трудно, но ние знаем как!  Жал ми е за хората. Справедливостта винаги възтържествува, виждате как падат една след друга измишльотините им!“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ