„Винаги съм защитавал интересите на страната ни. Една от най-големите ми "грешки" е това, че направихме Балкански поток, защото не дадох тръбите ни да заобиколят България и да минат през Гърция, Турция, Северна Македония и Сърбия. Направих най-модерната компресорна система на Балканите с най-нова американска технология, която е 100% собственост на българите и това 75 години ще печели пари за народа. Но силна конспирация целеше да разбият най-голямата народна партия в България. Неслучайно на Благовещение и българският патриарх Неофит благослови партията за успех!“

Това обяви в Сливен лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него ГЕРБ винаги е била партия, която съзидава и строи, „хората продължават да ни гласуват доверие и сме с по-висок резултат, отколкото събраните 7 партии и 77 организации“.

„Това е показателно за силата ни и ГЕРБ трябва да управлява. Най-добрите експерти са при нас. Не виждам там нито 1 добър експерт. Трябва ни подкрепата на хората, за да можем да направим правителство от позиция на първите. Имаме 3 варианта и при добър резултат на 3 април ще ви ги кажа“, добави Борисов.

И попита какво стана със санирането, защо най-добрата социална програма е спряна.

„Там работеха само малки строителни фирми, хиляди работници и произвеждащи заводи. За 2 години колко блока санираха в Сливен - нула. Път ли ви направиха? 2 години АМ "Тракия" не е подновявана маркировката, на счупените мантинели слагат червени лентички. Умишлено не я поддържаха, а минават десетки тирове всеки ден. Прекратиха договорите, с които ние работихме, и като висша степен на корупция разплатиха с половин милиард повече по същите тези договори! Ето това е корупция! Толкова са изобличаващи и видни фактите“, каза още лидерът на ГЕРБ.

Той даде за пример Иван Костов, когото уважава и е човек с авторитет, който си пази името, който казал, че ако дефицитът е 7% е много лошо.

„С тази инфлация поне 2 години ние не можем да се излекуваме. Това са негови думи, а иска да ги подкрепи, но му е криво, че трябва да се съберат 7 партии, за да изкарат, колкото нас. ПП-тата се сринаха с 10-12% под ГЕРБ. Един сектор няма, в който нещо да е направено. Самият Костов каза, че Радев е счупил институциите, но именно той ги извади тези шарлатани и това са думи на президента. Демерджиев съобщи, че ще има арести заради корпоративен вот, което означава, че би трябвало да има арести в ДБ и „Нексо“. Стотици хиляди левове бяха дарени през служители на "честната" партия, но има забрана да се говори по този въпрос в медиите“, каза Борисов.

Той попита коя е привнесената инфлация в България, когато ние сме производители на горивата, имаме дерогация за най-евтин петрол и изведнъж се вдигнаха с 20%.

„Хвърлете си 50 лева от джоба, с толкова сме обеднели и това е инфлацията на всеки 100 лева, която тези момчета докараха. Но те вече са много богати хора и рано или късно офшорките ще гръмнат, такива големи пари ще се търсят“, добави той.

И продължи:

„След изказванията на Бойко Рашков в интерюто му по Нова телевизия от вчера съм убеден, че с тези хора нищо не може да се направи. Не знам за каква правова държава някой от тях би дошъл да говори с мен. Излиза един комунист по телевизията и почва да издава присъди, а водещата мълчи и се съгласява.“

Накрая Борисов заяви, че ГЕРБ ще поддържа Украйна, а страната ще участва в даването на оръжия, както това се пави в целия свят.

„Но ще забраним контрабандата на жито, царевица, слънчоглед, за да не ощетяваме родното ни производство. Има компенсаторни механизми, които да дават на Украйна необходимото, не за сметка на нашите производители. Асен Василев с умисъл затвори износа и отвори пазарите на другите. Ние не можем да изнасяме, контрабандистите прекарват през България и сега милион и половина стоят в складовете. А помните ли как казваха, че ще изкупят зърно за 1 млрд.? Забравихте го. Искаха да излъжат и да има сълзливи репортажи как на всяка трапеза ще има къшей хляб. Един лев няма за капиталов ремонт, а те лъжат, че ще инвестират 50 милиарда. Искат правителство на малцинството, но първото нещо, което ще поискам, за да ги подкрепя, е да видя тези 50 млрд. в бюджета“, бе категоричен лидерът на ГЕРБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ