Русия арестува американския журналист на "Уолстрийт джърнъл" Евън Гершкович в Екатеринбург. ФСБ го обвинява в шпионаж - бил замесен в събирането на “секретна информация” за руска компания от отбранителната промишленост. Това, което в демократичните страни се нарича "разследваща журналистика".

Още един върл враг на Кремъл бе заловен. Алексей Москальов, който беше осъден в родината си на 2 години в наказателна колония за дискредитиране на руската армия и избяга от домашен арест, бе задържан в Минск. Той привлече вниманието на властите заради 12-годишната си дъщеря, която нарисува антивоенна картинка. Сега руските власти ще се опитат да изцерят Маша в дом за сираци.

Сергей Радков е името на арестувания в Белгия български гражданин, срещу когото бе повдигнато обвинение в участие в терористична група. Очаква се той да получи между 20 и 30 години затвор.

Изборите са зад ъгъла, надпреварата за първото място е изключително оспорвана. Това може да съдим от излезлите днес проучвания на "Алфа Рисърч" и "Галъп".

Те обаче може би няма да са последните, което автоматично означава, че ефирът на БНТ отново ще се превърне в арена за борци срещу рептили, илюминати и какви ли още не създания, пръкнали се в главите на кандидати за народни представители. Затова директорът на телевизията Емил Кошлуков търси помощ от ОССЕ да убеди бъдещите депутати в нуждата от изменения в изборното законодателство в частта с медийното отразяване на кандидатите.