Цветана Пиронкова приключи участието си на Откритото първенство на Австралия след загуба с 0-2 сета (2:6,0:6) от 11-ата поставена в основната схемата Доминика Цибулкова (Словакия). По този начин Цвети не успя да преодолее втория кръг на надпреварата и при своето десето юбилейно участие в Мелбърн.

Това е осмо поражение за Пиронкова от нисичката словачка от общо девет сблъсъка помежду им, като единственият триумф за българката до момента е на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г.

Мачът на „Хайсенс арена“ продължи 73 минути, а разгромният резултат не предствя точно случилото се на корта. И двете тенисистки играха силно, но Цибулкова сякаш бе безгрешна през днешния ден. В ключовите моменти късметът също бе на нейна страна. В третия кръг словачката ще срещне победителката между Дениса Алертова (Чехия) и Ализе Корне (Франция).

След поражението, Цветана напуска Зеления континент със 70 точки за световната ранглиста, където към момента е №52. За най-добрата ни тенисистка следва кратка почивка, а на 4 февруари в Будапеща започва следващия й турнир за отбора на "Фед къп“.