Еманюел Макрон призова Си Цзинпин да "вразуми" Русия и да я подтикне да седне на масата за преговори. Това патерналистично отношение едва ли се харесва в Москва. Предстои да видим дали Китай ще угоди на "европейските партньори" и ще нахока "съседското хлапе".

Украйна е готова да преговаря с Русия за Крим. Но само ако по време на контранастъплението силите на Украйна достигнат границите на анексирания полуостров.

Инфлуенсърите Чеченеца, Куката и Емили остават в ареста с прокурорска мярка до 72 ч. По члена за тежко хулиганство, по който са подведени, наказанието е до 5 години. Ще имат време да помислят как да не печелят Интернет слава на гърба на момче със специални потребности.

Служебният кабинет реши да бъдат изплатени по 70 лв. в помощ на пенсионерите, чиито пенсии за април, без добавките и компенсациите към тях, са под линията на бедност. Според Гълъб Донев - това са близо един милион и две хиляди души.

Нова драма в "Левски" - Наско Сираков и приближените му в ръководството отстраниха икономиста Петър Ганев от Надзорния съвет. По-късно стана ясно, че изпълнителният директор Иво Ивков също е бил освободен, след като в последните месеци публично се противопостави на ходове на Сираков и клубния спонсор "Палмс бет".