Мачът на Григор Димитров срещу Маркос Багдатис (Кипър) от третия кръг на „Аустрелиън оупън“ ще стартира в ранните часове на петъчния ден. Организаторите на турнира определиха двубоят да започне от 02:00 часа след полунощ. Срещата е първа в програмата на корт №3.

По пътя си до тази фаза на надпреварата, най-добрият ни тенисист първо елиминира Дъстин Браун от Германия с 6:2, 6:3, 6:2, след което се справи и с Лукаш Лацко (Словакия) - 6:3, 6:7, 6:3, 6:3, за да стигне до сблъсъка с Багдатис. Кипърецът, който в момента е на 78-мо място в световната ранглиста, отстрани във втори кръг Давид Гофен (Франция) след 6:1, 6:4, 4:6, 6:0. 

Димитров и Багдатис са се изправяли един срещу друг шест пъти до момента. Българинът е спечелил пет от мачовете. Последният успех на Григор бе през миналия сезон по пътя към трофея в Акапулко.

Извън корта, Димитров и Багдатис са добри приятели, тъй като прекараха известен период заедно в академията "Муратоглу" в Париж. Двамата дори играха двойки в Мелбърн през 2013 г., когато стигнаха до осминафиналите.