Георги Семерджиев заяви пред съда днес, че не си спомня нищо за деня на катастрофата. Той е подсъдим за тежкия инцидент на 5 юли вечерта, когато колата му - огромен джип Ауди SQ7, се блъсна в такси на бул. "Черни връх" при хотел "Хемус", разсече се на две и помете две млади жени на по 21 и 26 г.

Мъжът е карал с над 166 км/ч, твърди едната експертиза. 

Пред съда той разказа, цитиран от БТА, че не употребява наркотици. Нито в деня на инцидента, нито преди това. Както Клуб Z писа, едно от обвиненията е, че месеци преди това той е спрян в Студентски град, дава положителна проба за наркотици, но бяга от полицията. Друго от обвиненията пък е, че и в момента на удара в автомобила му е имало дрога.

Семерджиев беше попитан от съдията и как се е сдобил с швейцарска книжка (друго от обвиненията му - за фалшив документ, тъй като той отдавна е изгубил българското си свидетелство, б.р.). На това бившият футболист обясни, че това е станало, след като се явил на изпит там.

Преди това съдът изслуша две експертизи, които показват с каква скорост е станал ударът, при който загинаха две момичета. Едното е починало в момента на удара, заради несъвместима с живота травма, а другото - минути след това.

За самия инцидент Семерджиев каза още, че не е карал катастрофиралата кола. Шофирал я е друг човек, който искал да я пробва, за да я вземе под наем (всъщност, в първите дни след ареста му той пък твърдеше, че е бил отвлечен същата вечер, а колата му - открадната, б.р.).

Семерджиев каза, че в колата били трима души. Подсъдимият допълни, че дори помолил въпросния мистериозен "шофьор-наемател" да намали.

Съдът попита кои са хората в колата, Семерджиев заяви, че предпочита да ги напише на лист, а да не ги казва в съдебната зала. 

Той е категоричен, че в колата са били трима души. Няколко пъти повтори, че няма спомени за инцидента, но е сигурен, че момиче е карало колата в деня на инцидента. Тя е поела контрол на автомобила близо до Националния дворец на културата.

Семерджиев не успя да обясни и как е стигнал до дома си. Единственият му спомен бил как го арестуват. Отрече да е бягал от мястото на инцидента.

Попитан как са се свързали с въпросните момичета, за да им даде кола под наем, Семерджиев заяви, че това е станало в инстаграм.

По отношение на бившата полицайка Симона Радева, подсъдимият каза, че имат лични отношения. Тя му е помагала в бизнеса.

За самия инцидент Семерджиев каза, че не те са засекли таксиметров автомобил, а обратното - таксито ги е ударило. Той нарече това "ожулване", а не удар.

Семерджиев си спомни, че след инцидента по тялото му е имало охлузвания.

И БТА днес напомня, че има разминавания между днешните му обяснения и други показания на Семерджиев, дадени четири дни след инцидента - 9 юли. Тогава той е казал, че е бил отвлечен от мъж с име Лъчезар. Това станало в деня на инцидента около 17:00 часа. Бил с парцал на устата и след това нищо не си спомня. Единствените му спомени тогава били, че полицаи нахълтали в дома му, били го и му пускали ток.

Когато бяха прочетени тези показания от 9 юли, Семерджиев каза, че не си ги спомня. А след това, на въпрос дали някога е употребявал наркотици, той заяви, че е вземал кокаин.