Заради стачка на летище Берлин-Бранденбург от германската столица днес няма да има излитащи самолети. Над 200 полета бяха отменени.

От 3,30 ч. в понеделник сутринта наземните служители на летището в Берлин стачкуват. В резултат на това от германската столица днес няма да излети нито един самолет. Кацащи самолети обаче ще бъдат приемани.

Засегнатите пътници се приканват да се свържат със своята авиокомпания или туроператор за информация относно презаверката и алтернативните възможности за пътуване.

Профсъюзите на летищните работници настояват за изплащане на надбавки при работа през почивни дни, както и за по-ясни правила за заплащане на извънредния труд. Акцията на столичното летище е част от дългия списък със стачки през последните седмици, особено в транспортния сектор. Съвсем наскоро имаше стачки на летищата в четвъртък, петък и събота, а в петък профсъюзът на железничарите и транспортните работници парализира за часове железопътния транспорт в цялата страна.

Самото летище в Берлин стачкува за трети път тази година, а в други дни пътниците му бяха косвено засегнати от спирането на работата на други летища. По време на стачката в средата на март - както и сега - всички пътнически полети бяха отменени, а по време на предупредителната стачка в края на януари нито един самолет не можа да кацне в Берлин.