Банско получи още един старт за Световната купа по ски алпийски дисциплини при жените. Добрата новина за феновете на зимните спортове в България дойде от Сен Мориц, където екипът на ФИС, който отговаря за стартовете при дамите, даде на курорта ни отложения от австрийския курорт Бад Клинкерхайм супергигантски слалом.

"Преговорите бяха доста трудни, защото и други сериозни ски курорти искаха да вземат този отложен старт, коментира Георги Бобев, вицепрезидент на Българската федерация по ски. - Отличната организация, която сме демонстрирали през годините за Световни купи, надделя за решение в полза на Банско."

Така отложеният Супер-Г ще се проведе на 27 февруари, а ден след това е планираният Супер-Г по програма. На 1 март пък е алпийската комбинация.

Очаква се за тези стартове в Банско отново да дойде елита на женските алпийски ски, начело с Линдзи Вон, Тина Мазе, Лара Гут и Анна Фенингер. Преди броени дни американката Вон стана №1 при жените по победи за Световната купа (виж тук) с 63 триумфа, като прати в историята вехтия рекорд на австрийката Анмари Мозер-Прьол.