Григор Димитров не скри, че е бесен след загубата си с 4:6, 7:6(5), 3:6, 5:7 срещу Анди Мъри (Великобритания) на 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия. Най-добрият ни тенисист имаше реален шанс да стигне до пети сет, но изпусна преднина от 5:2 гейма. На пресконференцията след мача Димитров бе изключително разочарован, а ето и какво заяви пред австралийските медии:

- Имаш ли усещането, че в края на мача сякаш късметът не бе на твоя страна? 
- Когато участваш в такива мачове, не мислиш за подобни неща. Няма да крия разочарованието си. Бесен съм. 

- Имаше грешно отсъждане при твой сервис. Трябваше ли точката да бъде преиграна?
- Когато се стигне до моменти като този, всичко опира до играта. Явно е трябвало да стане по този начин. 

-  Мъри заяви, че е било въпрос на късмет да спечели. И ти ли смяташ така или си на мнение, че е можело да направиш повече? 
- Имате предвид в моя гейм ли? 

- Да. 
- Разбира се. Щом си загубил, очевидно не си направил всичко, както е трябвало. Все пак съм доволен, че играх на добро ниво и че създадох проблеми на тенисист от класата на Анди. Разочарован съм, защото исках резултатът да е друг. 

- Водеше с 5:2 и равенство в точките в четвъртия сет. Прати форхенд на линията, но лайнсменът го даде аут. След това ударът на Мъри бе аут. Мислиш ли, че това бе ключовият момент в мача? 
- Не, не мисля. Когато има подобни точки, не мислиш за тях. Да, стори ми се, че отсъждането е странно, защото той всъщност продължи да играе и ударът му бе в аут след това. Не знам какво точно стана. Вече не помня това. Това остава в миналото.

            В четвъртия сет Григор не сдържа нервите си и потроши ракетата по особено зрелищен начин

- Нивото на двубоя бе страхотно. И двамата с Мъри играхте силно. Това носи ли ти удовлетворение? 
- Мисля, че такива бяха и очакванията - да излезем на корта и да покажем добра игра. Трудно е да се каже, че съм удовлетворен. Полезно е, защото сега ще преценя какво съм направил добре и какво трябва да направя още по-добре за следващия си мач. Анди игра на изключително ниво през цялото време. Не мога да отрека това. В определени моменти можех да се справя и по-добре, но това не променя и не оправдава нищо, което съм направил в мача. 

-Чувстваш ли, че Анди повиши нивото в четвъртия сет и те постави под напрежение, когато ти водеше с 5:2? 
- Абсолютно. Ретурите му бяха страхотни, докато моят сервис пък не бе на необходимото ниво. Мисля, че това направи голямата разлика днес. Ако се замислите, предимството ми беше само от един пробив, а това не е гаранция, че ще спечелиш сета. Анди е един от тенисистите с най-добрите ретури и ако не сервираш добре, той със сигурност ще върне топката в корта, а това те поставя под по-голямо напрежение.