Главният прокурор Иван Гешев е провел "работна среща с прокурори от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура в гр. Пловдив", става ясно от съобщение на пресцентъра от днес следобед.

Той разговарял с колегите си "за предизвикателствата пред работата на магистратите" (така и не става ясно какво е наложило работната среща, както и да си говорят за "предизвикателствата пред работата", б.р.).

"Страхът е лош съветник. Нашата истинска цел е защита на независимостта на прокуратурата и съдебната власт“, казал главният прокурор и - както обичайно се казва в такива съобщения - се обявил срещу опитите за намеса в работата на независимата съдебна система.

Иван Гешев насърчил прокурорите и им пожелал още "ползотворна работа, здраве за тях и семействата им", завършва интересното прессъобщение.

После бе съобщено, че Гешев се е срещнал с подчинените си магистрати и в Сливенския район.

Още на брифинга си от 15 май, първия, който може да се определи като скандален - със скъсването на оставката, нападките срещу Бойко Борисов и думите за "боклуците", Гешев разкри, че се е водила страшна битка по апелативни райони.

Според него някои шефове на апелативни прокуратури са натискани от Борислав Сарафов да се обърнат срещу главния, а последвалата декларация от Апеативната софийска прокуратура не била съвсем истинска.

Изповядвайки контактите и разговорите си, Гешев лично призна тогава, че на свой ред той звънял наред по апелативните райони да търси гаранции за вярност.