"Като няма коалиция - така ще е". По този начин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който обвини партията му, че ползва плаващи мнозинства с ДПС и "Възраждане", а втората политическа сила за тях е само "смокинов лист". 

Плаващи мнозинства се наблюдават при избора на титуляри в ключови държавни органи - БНБ, Сметната палата и НЗОК. Те започват да се редят от ГЕРБ, с подкрепата на ДПС, "Възраждане", понякога и от БСП. Така се сгромоляса идеята за "номинационен борд" между ГЕРБ и ПП-ДБ, заявена при оповестяването на договорката за кабинет с втория мандат на ПП-ДБ. 

"Така ще е" обаче не е формула по вкуса на Христо Иванов. Той предупреди Борисов, че сглобката между ГЕРБ и ПП-ДБ губи смисъл и подчерта, че втората политическа сила няма да търпи това правителство да съществува, ако всеки ще си прокарва каквото пожелае.

Борислав Сарафов, който изпълнява сега функцията на главен прокурор на Република България, разпореди проверка защо са спрени или забавени производства срещу "съдии, прокурори и следователи, други лица с имунитет и членове на Министерския съвет". Случаи, често обозначавани като "дела на трупчета". 

Мъск обеща, че ще ни прати на Марс. Зукърбърг - в дигиталната си "мета" Вселена. Ще трябва обаче да почакаме, тъй като двамата явно имат сметки за уреждане на Земята. По-конкретно - в октагона.