Любо Ганев официално потвърди новината, че ще се кандидатира за президент на Българската федерация по волейбол. 

"Бях го заявил още преди време, но да, вече е официално, казва легендата пред BGvolleyball.com. - Мисля, че има с какво още да бъда полезен на българския волейбол и ако клубовете преценят, че съм достоен, да ме изберат. Длъжник съм все още на българския волейбол и затова мисля, че има с какво да помогна. Дали от сегашното ръководство на централата са наясно? На последното отчетно-изборно заседание Данчо Лазаров каза, че това е последния му мандат."

Кандидатурата на Ганев звучи интересно. Не заради това, че преди броени дни бе обявен за агент на службите от Комисията по досиетата. А поради факта, че сега е вицепрезидент на БФ по волейбол и минава за приближен на непоклатимия Данчо Лазаров. 

А следващият изборен конгрес на федерацията трябва да е проведе шест месеца след края на олимпийските игри в Рио де Жанейро през лятото на 2016-а.

"След края на европейското първенство, на което България е домакин, започвам срещи с абсолютно всички клубни президенти, без значение дали на отбори при мъжете и жените, при подрастващите или при ветераните. Ще се срещна с всички, ще ги изслушам и ще се опитам да разбера какви са им проблемите", допълва още Любо Ганев.

Накрая той коментира отново с усмивка и шеговит тон новината, според която е бил агент на бившата Държавна сигурност. "Дали в Азия местните знаеха за агентското ми минало? Може би маймуните са знаели и затова са ме нападнали." 

Ганев беше на почивка в Азия, когато Комисията по досиетата обяви, че той олимпийската шампионка Светла Оцетова и още спортни функционери са били сътрудници на ДС.