Протестът на земеделските производители приключи преди да успее да се разгърне. Тежката техника не стигна до жълтите павета на столицата. Премиерът се извини за "терористи". А правителството и представителите на протестиращите подписаха меморандум, в който са вписани договорките от вторник вечерта.

Председателят на парламентарната комисия за контрол на службите за сигурност Атанас Атанасов е депозирал заявление за напускане на поста. Причината - лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бламирал предлаганата от него реформа в разузнаването.

Азербайджанското министерство на отбраната обяви, че е постигнато споразумение за спиране на огъня в Нагорни Карабах, предадоха Ройтерс и ТАСС.  По-рано бе съобщено, че арменците в Нагорни Карабах са се съгласили с искането на Азербайджан да прекратят боевете и да се разоръжат, а министерството на отбраната в Баку съобщи, че примирието влиза в сила в 13 ч. местно време (12 часа българско) днес.

Компанията Neuralink на Илон Мъск обяви, че вече приема заявления от човешки субекти, готови да имат експерименталния компютърен интерфейс N1 имплантиран в техния мозък.

Експлозия е станала на борда на товарен кораб, плаващ в Черно море под флага на държавата Того и екипажът му твърди, че се е натъкнал на морска мина близо до румънското пристанище Сулина, съобщава румънският всекидневник "Ромъния либера".

Отиде си едно от знаковите лица в най-новата българска журналистика - дългогодишният главен редактор на в. "Труд" Тошо Тошев.