Не е сериозно сега да дават обещания, които бяха заложени в програмата на ГЕРБ от 2015 г. и все още не са изпълнени, обяви кандидатът за кмет на столицата, издигнат от „Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Спаси София“ Васил Терзиев.

Той припомни, че в града не достигат 10 хиляди места в детските градини и обеща екипът му да се фокусира върху строежа на нови сгради.

„В момента всичко е ориентирано към това къде живееш, а не къде работиш. Вярвам в модела, според който в големите фирми се създават детски градини за по-голямо удобство на родителите“, добави Терзиев.

По-рано през деня той каза, че в първия си дебат с кандидата на ГЕРБ е слушал много внимателно „експозето му за детските градини и за всичките тези системни проблеми“.

„Но кой е отговорен за тях? – попита Терзиев. - Кой е в управлението и ни докара дотам да ремотираме толкова години „Шишман” и нищо да не се случва като хората. И не е само „Шишман”, а и „6-и септември” и други улици.“

И продължи с въпросите:

„Кой наложи тези стандарти и как се променят стандарти със същите хора и същия модел на управление? Това ми убягва. Имат ли политическа воля същите тези, на които 15, 16, 17 години не им стигнаха да се научат да ги спазват?“

Според кандидата за кмет, издигнат от местната коалиция "Обединени за София", стандарти има, но просто не се спазват.

„Няма контрол, планирането не е както трябва, както и възлагането, и изпълнението, и глобите. Да не говорим за фаворизирането на фирми, които системно не се справят“, бе категоричен Терзиев.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ