„Шансът да има по-здрав контрол зависи от местните избори. Колкото по-добре се представите, толкова по-малко ще ви влияе сглобката“.

С тези думи се обърна към актива на ГЕРБ във Видин лидерът на партията Бойко Борисов. И добави, че „с тази сглобка нищо не може да се планира дълго време.“

„При ротацията ще прегледаме всеки министър как е работил и тези, които са по-слаби, ще се сменят. Благодарение на стабилната местна власт успяхме да запазим България през годините и сега това е единственият шанс. Победете, много пъти сме се измъквали от тежки ситуации. Нашите правителства се справиха с най-тежката финансова криза през 2009 година, COVID-19, война, мигранти... Доказали сме, че успяваме“, каза още бившият премиер.

Според него финансите на държавата в момента са „толкова нарушени“, че „трябва да се молим Асен Василев да е магьосник.“

„Единственото, което ще расте е външният дълг. През 2020 г. имахме дълг 29 млрд. 2021 г. е 33,2 млрд., 2022-ра е 37,8 млрд., сега е 38,3 млрд. Къде са? Покажете ги! Лошият Бойко и лошият модел отива и ви показва - църква, парк, училище... Дългът ни е в пъти нагоре. След като допуснахте такива да станат първа политическа сила, сега ще си траем. През 2017 г. инфлацията беше 0,7% при лошия Бойко, сега при готините е 7%. БВП намаля с много, а чуждестранните инвестиции спаднаха драстично през тези 3 години, а авансовите пари по ПВУ вече са изхарчени“, каза още Борисов.

Той бе категоричен, че вотът на недоверие срещу кабинета „Денков“ няма да мине.

„Мога да успокоя уважаемите медии и колегите от ПП-ДБ, на които се извинявам, но знам, че можем много повече, ако спрат с тънките сметки. Направихме много с приемането на законодателни промени по важните теми. Оптимист съм в някои сфери“, завърши лидерът на ГЕРБ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ