Ние сме единствените, които гарантират завършването на големите инфраструктурни проекти на София – това са Околовръстният път и свързването на „Ломско шосе“, „Рожен“, Източна тангента и „Илиянци“ със Северната скоростна тангента. Така се създават условия за нови инвестиции и по-добра среда на живот. 

Това заяви кандидатът за кмет на София от ГЕРБ/СДС на среща с представители на Асоциация на индустриалния капитал в България.

Хекимян добави, че другият приоритет в програмата му са инвестиции в кварталите - тротоари, квартални паркинги, облагородени междублокови пространства.

"За съжаление в предизборната кампания се включи и Министерство на финансите, което се опита да защитава един от кандидатите за кмет на София, който същевременно е и спонсор на партията на промяната. Не е редно да ангажираш ключово министерство в политическа кампания, още по-нередно е да се изричат доказани лъжи. Екипът на Столична община е работил много, за да не се повишат цените на градския транспорт по време на една от най-големите световни кризи  - COVID-19, и то въпреки държавата и правителството на Кирил Петков, който е отказал да помогне на София. За всичко това има доказателства - стенограма на Народното събрание, разговори в НСОРБ, в които са казвали, че няма да дават пари на кметове от ГЕРБ", коментира Антон Хекимян.

Той подчерта, че по този начин те са наказали гражданите, а не партия ГЕРБ.

По време на срещата представителите на АИКБ поставиха темата и  за "Топлофикация-София". По думите на Хекимян дружеството трябва да бъде модернизирано с изграждане на нови когенерационни мощности и това е пътят към финансовото му оздравяване. 

"Общината и държавата трябва да работят заедно, защото дружеството е стратегически обект, който осигурява отоплението на над 1 млн. граждани.  Искам София да е енергийно независима и затова дружеството ще бъде модернизирано и стабилизирано. Това е начинът да гарантираме достъпна цена на парното, което е най-важно за столичани", добави кандидатът за кмет от ГЕРБ/СДС.

,,Планът за модернизация е приет от общинския съвет и предстои да бъде изпълнен, като следваме насоките на международната компания, която го изготви”, посочи кандидатът за общински съветник Георги Георгиев.

На срещата присъстваха и кандидатите за общински съветници Владимир Данаилов и Стефан Марков.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ