Краят на една година и началото на следващата винаги е особен период – тогава правим равносметка на онова, което сме преживели, чули, видели и... прочели. Осъзнаването на наученото през последните 12 месеца, може да ни помогне да минем по-лесно през следващите – да не правим същите грешки, да не слушаме същите фалшиви „герои“, претендиращи за гласовете, умовете и доверието ни, да разберем най-после кое е важното за живота ни.

Клуб Z започна една кратичка поредица – в нея правим обобщение на изминалата година през призмата на вашите читателски предпочитания. Показваме ви месец след месец кои бяха най-четените от вас материали – защото умният човек помни, а този, който има памет, прави по-малко грешки.

Трите най-четени публикации през юли 2023 г. бяха:


Фирма, собственост на родителите на депутата и бивш министър на енергетиката Делян Добрев (ГЕРБ), е получила милиони от ТЕЦ "Марица 3" от дървесна биомаса, която съществува единствено на хартия. Това е новината, която е спечелила огромния ви интерес дори посред лято, когато традиционно вниманието е съсредоточено главно към плажа. Делян Добрев отрича, разбира се, но както се казваше в една народна приказка: лошият вкус остава...

Разбиващият начин, по който Володимир Зеленски свали усмивката от лицето на Румен Радев при посещението си в София, съвсем закономерно е в челната класация през юли, а малко частният случай на Богдана Карадочева и Стефан Димитров също е привлякъл вниманието ви.

Битието с неговата непосилна лекота ни отне през юли големия писател Милан Кундера и огромен брой читатели са му отдали почитта си:

Следващата новина в класацията е, че Мустафа Карадайъ все още е председател на ДПС и на парламентарната й група, когато Движението опитва да прокара поправка в Закона за горите, с която се разрешава повече сеч за собствени нужди. Тя не мина заради ПП-ДБ. А в ДПС скоро след това предприеха крути мерки – я как на Делян Пеевски всичко му минава без проблеми...


Оценили сте и задълбочен геополитически анализ за завръщането на България в света на цивилизацията:

Ако се вярва на броя прочитания, най-стриктно през юли читателите са следили случващото се у нас и по света по темата „Украйна“:


Сред най-четените новини през месеца също съвсем закономерно са текстовете, посветени нефелните обяснения и абсурдните решения на Окръжния съд в Стара Загора, след като стана ясно, че 400-те шева на пребитата от бившия си приятел 18-годишна Дебора могат да се класифицират като лека телесна повреда.

Утре четете: „Пригожин „замина“, Божков се върна - какво избрахте през август 2023 г.“